Firar 70 ÅR

Torggummans Ägg fyller 70 ÅR!

Torggummans Ägg är ett familjeföretag som idag drivs av andra generationen med rötter och historia djupt i Dalsland. Vi satsar stort för att få företaget att utvecklas framåt på marknaden, även inom djurhållning, kvalité, och senaste tekniken.

Mycket har förändrats sedan företagets start 1948 men en sak har inte förändrats, det är kärleken till djuren och frigående höns.    

För att sköta höns på den tiden fick man utfodra för hand, även vattnet fick bäras in till hönorna. Vår far/svärfar har berättat att varje fredag eftermiddag kom foderleveransen, 3 ton foder fick bäras upp i säckar till andra våningen, uppför en liten trätrappa. Snacka om fredags nöje!

Han plockade äggen för hand i pappbrickor som sedan lades i trälådor för att kunna ha på cykeln. Sedan cyklade han till lanthandlarna eller butikerna inne i orten för att sälja ägg. 

Det är 70 år sedan Tage Hansson grundade Torggummans Ägg på hans föräldrar gård strax utanför Färgelanda. Vi har skapat jubileumsförpackningen för att fira men även för att hylla vår far/svärfar och hans hårda arbete som skapade grunden för det företag vi är idag.

Torggummans ägg en stolt hönsgård sedan 1948